За три тижні РФ втратила близько 200 одиниць бронетехніки під час штурму Авдіївки – британська розвідка

Київ. 4 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За останні три тижні РФ втратила близько 200 одиниць бронетехніки під час штурму м. Авдіївки Донецької області, імовірно, через ефективність використання ЗСУ сучасної ручної протитанкової зброї та боєприпасів, а також високоточних артилерійських систем, ідеться у звіті Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

“У відповідь на це російські війська, найімовірніше, перейшли на ведення наступальних дій у цьому секторі з використанням піхоти. Українські війська влітку зіткнулися з тими самими тактичними проблемами, що й атакуючі сили”, – йдеться у звіті, опублікованому в соцмережі Х (Твіттер).

У британській розвідці зазначають, що російські штурми Авдіївки часто характеризувалися просуванням відкритою місцевістю, що призводило до великих втрат, тому ймовірно, що від початку жовтня РФ уже втратила кілька тисяч людей особового складу в районі міста.

“Російське керівництво, як і раніше, демонструє готовність іти на великі втрати особового складу заради незначних територіальних успіхів”, – наголошується в повідомленні.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1720740978493948253