У Міноборони рекордно швидко передали дрони для ЗСУ

Київ. 4 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство оборони України спільно з Генштабом ЗСУ та Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації змогли передати українським військовим БпЛА в рекордний термін – три дні, повідомляє пресслужба Міноборони.

“Міністерство оборони разом із Генштабом і Держспецзв’язку рекордно швидко передали бойові дрони для ЗСУ – з моменту отримання техніки від постачальників до передання Силам логістики ЗСУ минуло лише три дні. Раніше цей процес міг тривати тижнями або навіть місяцями, оскільки він потребує численних погоджень у різних відомствах”, – ідеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони в суботу.

Зазначається, що час на бюрократичні процедури вдалося скоротити за допомогою ефективної співпраці Міноборони та інших залучених осіб, а також установ.

“Як результат, міністр оборони Рустем Умеров спільно з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України підписав наказ – і техніку почали відвантажувати на фронт наступного дня після отримання наказу”, – зазначають у міністерстві.

У пресслужбі додають, що БпЛА були закуплені за бюджетні гроші. У пакеті містяться ударні та розвідувальні типи дронів.

“Тільки в цьому пакеті – сотні безпілотників”, – наголошується в повідомленні.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/minoborony-pryshvydshylo-peredachu-droniv-dlia-zsu