Ізраїль за час сухопутної операції в Секторі Гази атакував понад 2,5 тис. об'єктів ХАМАС

Київ. 5 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ізраїльські військові заявили, що з моменту початку сухопутних операцій у Секторі Гази завдали ударів по більше ніж 2,5 тис. об’єктів палестинського угруповання ХАМАС, передає в неділю агентство ЕФЕ.

“З моменту початку сухопутних операцій у Секторі Гази армія атакувала понад 2,5 тис. об’єктів терористів”, – заявили в Армії оборони Ізраїлю.

Військові пояснили, що йдеться, зокрема, про спостережні пункти, пункти управління, збройові арсенали ХАМАС.

Ізраїльська армійська пресслужба повідомила, зокрема, що літаки ВПС Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдали ударів по низці інфраструктурних об’єктів, що належать руху “Хезболла”, на півдні Лівану.

Удари було завдано у відповідь на кілька ракетних пусків із ліванської території в напрямку Ізраїлю. Ракети ізраїльської території не досягли, йдеться в повідомленні.

У пресслужбі додали, що “деякий час тому по району Метула на півночі Ізраїлю було випущено протитанкові ракети”. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Офіційний представник ЦАХАЛ Даніель Хагарі заявив журналістам, що Ізраїль не дозволить “терористам “Хезболли” використовувати населення Південного Лівану як живий щит”.

“Ми завдамо удару точно по тому місцю, звідки по нас буде вчинено атаки. Ми продовжимо реагувати і завдамо негайного удару. Ми добре підготовлені на півночі як до нападу, так і до оборони”, – зазначив він.

Ізраїль проводить операцію проти ХАМАС після того, як це угруповання вчинило 7 жовтня кровопролитний напад на південь Ізраїлю. Спочатку йшлося здебільшого про завдання авіаударів Ізраїлем по Сектору Гази. З минулого тижня ізраїльські військові перейшли до проведення сухопутних операцій на цій території.