ЗС України відбили атаки окупантів на п'яти напрямках і продовжують контрнаступ, за добу було 44 бойові зіткнення – Генштаб ЗСУ

Київ. 5 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на куп’янському, бахмутському, авдіївському, мар’їнському та запорізькому напрямках, водночас продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку.

Як повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 неділі на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, упродовж доби відбулося 44 бойових зіткнення. “Сили оборони… завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту”, – зазначають у Генштабі.

На авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області. Тут українські сили оборони відбили 6 атак.

“На Куп’янському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, на північний схід від Петропавлівки та Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили 5 атак… На Бахмутському напрямку ворог 4 рази безуспішно намагався відновити втрачене становище поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Вів безуспішні штурмові дії в районах Богданівки, Хромового та Південного Донецької області, де наші захисники відбили ще 5 атак”, – ідеться у зведенні.

“На Мар’їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки Донецької області, де Силами оборони відбито 17 атак… На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії на північний захід від Вербового, Роботиного, на північ від Нестерянки, П’ятихаток Запорізької області”, – розповіли в Генштабі.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі не виявлено.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid0BGzRRVjZ8jzBoNdUyiRc7huZpqqpo2DZBdn7Ue2ohaJyj5rvc1urerZFZSudUq9el