Чоловік, який утримував 18 годин у заручниках свою доньку в аеропорту Гамбурга, здався поліції – ЗМІ

Київ. 6 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За даними поліції, у неділю було заарештовано чоловіка, який використовував свою машину для проникнення в охоронювану зону аеропорту Гамбурга, що поклало кінець 18-годинній ситуації із заручниками, яка призвела до зупинки роботи аеропорту, повідомляє Deutsche Welle у неділю ввечері.

“Захоплення заручників завершилося, чоловік разом із донькою покинув машину і без опору був доставлений на допит силам безпеки”, – повідомили в місцевій поліції.

Дитину, взяту в заручники в аеропорту Гамбурга, звільнено.

Аеропорт Гамбурга повідомив, що польоти відновилися, однак, в оголошенні зазначили, що скасування і значні затримки рейсів, як і раніше, мають місце.

Влада вважає, що підозрюваний бере участь у “суперечці про опіку”, у суботу його дружина звернулася в поліцію з приводу можливого викрадення дитини. Через деякий час чоловік проїхав через закриті ворота аеропорту Гамбурга, зробив два постріли в повітря і кинув “щось на зразок коктейлів Молотова”, як повідомляла поліція.

Його машина зупинилася під літаком Turkish Airlines. Представник поліції пізніше повідомив агентству DPA, що переговори з чоловіком ведуться турецькою мовою. Імовірно, чоловік вимагав вильоту для себе та своєї чотирирічної доньки до Туреччини. Однак не відразу було зрозуміло, чи був цей чоловік громадянином Туреччини або членом значної турецької громади Німеччини. Поліція вважає, що йому 35 років.

Інцидент спричинив мобілізацію великої кількості поліції, на місці також перебували загони спецпризначенців. Літак Turkish Airlines разом із кількома іншими було евакуйовано. Влада також очистила будівлі терміналів аеропорту. Станом на ранок неділі постраждало близько 3200 пасажирів, а понад 60 рейсів було скасовано.

Джерело: https://www.dw.com/en/hostage-situation-at-hamburg-airport-ends-after-18-hours/a-67308488