Українські ветерани отримають більше підтримки завдяки співпраці з Червоним Хрестом

Український Міністр у справах ветеранів, Юлія Лапутіна, оголосила про підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством ветеранів та Товариством Червоного Хреста України, спрямованого на розширення підтримки ветеранів, ветеранок та їх сімей. Доцільним є спільне проведення різних заходів, проєктів і програм, зокрема, зусиль щодо психосоціальної підтримки, реабілітації та професійної адаптації ветеранів.

 

У рамках цієї ініціативи обговорюється впровадження інституту “помічника ветерана” у системі переходу від військової служби до цивільного життя. Ця співпраця також покликана поліпшити психосоціальну підтримку і реабілітацію ветеранів, професійну адаптацію і допомогу тим ветеранам і ветеранкам, які опинилися у важкій ситуації.

 

Міністр Юлія Лапутіна відзначила успішну взаємодію з Товариством Червоного Хреста України і висловила надію, що ця співпраця сприятиме впровадженню інституту “помічника ветерана” та інших важливих аспектів ветеранської політики.

 

З свого боку, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, Максим Доценко, обіцяє підтримувати ініціативи Міністерства і розширити співпрацю у сфері психосоціальної підтримки і реабілітації ветеранів в громадах.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *