Інфляція в США сповільниться до цільового рівня ФРС у другій половині 2024 р. – глава ФРБ Атланти

Атланта. 6 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Інфляція в США сповільниться до цільового показника Федеральної резервної системи (ФРС) у наступні 8-10 місяців, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Рафаель Бостік.

Ставка ФРС на поточному рівні в 5,25-5,5% річних є досить високою, щоб чинити знижувальний тиск на інфляцію, заявив Бостік в інтерв’ю Bloomberg Television.

На запитання про те, коли темпи зростання споживчих цін у США сповільняться до 2%-го рівня, Бостік відповів, що “це станеться в другій половині наступного року”.

Він додав, що не намагатиметься давати більш точний прогноз, оскільки за цей час багато чого може статися.

Бостік оптимістичніший щодо майбутніх темпів уповільнення інфляції в США, ніж Федрезерв, прогноз якого передбачає, що цільовий показник у 2% буде досягнуто не раніше 2026 року, зазначає Market Watch.

На думку Бостіка, американському ЦБ вдасться домогтися уповільнення інфляції до цільового показника, не спровокувавши рецесії в економіці США.

“На нас чекає повільне і стійке економічне зростання у 2024 році”, – зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, коли Федрезерв розпочне зниження ставки, Бостік сказав, що “це попереду”. ФРС почне оцінювати, коли їй слід знизити ставку, лише після того, як інфляція наблизиться до 2%, сказав він.

Споживчі ціни (індекс CPI) у США у вересні зросли на 3,7% відносно того ж місяця минулого року.