Будівництво магістрального водогону в Дніпропетровській області: Масштабний проєкт для мільйонів мешканців

На будівництві магістрального водогону в Дніпропетровській області, яке реалізує Агентство відновлення, працює надзвичайно велика кількість людей та техніки. Понад 800 осіб та майже 370 одиниць техніки працюють цілодобово в три зміни над надважливим проєктом для понад мільйона мешканців у громадах, які стали жертвами підриву російськими військовими Каховської ГЕС.

 

Будуються 11 станцій на протязі водогону, з яких фундаментні основи готові на 9 станціях, а армування стін виконане на 4. Проєкт вже на 40% готовий, і наступні етапи включають гідроізоляцію стін, встановлення насосного обладнання, покрівель та автоматизованих систем.

 

Цей магістральний водогін “Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка” – наймасштабніший проєкт, який реалізує Агентство відновлення. Його довжина становить 145 км, з загальною протяжністю трубопроводів 300 км. На даний момент вже готово 71% проєкту, що складає 235 км. Роботу над цим великим проєктом розпочато негайно після підриву Каховської ГЕС, і ведеться паралельно з проєктуванням. Кожна ділянка проєкту має інженерів-консультантів та представників незалежного технагляду, і буде проведено технічний аудит проєктної документації завдяки підтримці USAID ERA «Економічна підтримка України», а результати будуть публічно оприлюднені після аудиту разом із кошторисами на будівельні матеріали для кожної ділянки проєкту.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *