Франція готова страхувати французькі компанії, що інвестують в Україну під час війни

Франція готова надавати страхове покриття французьким компаніям, які планують інвестувати та брати участь у відновленні України під час війни. Для цього французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export відкриє можливість страхування іноземних інвестицій в українській економіці.

За новими правилами, будь-яка компанія, яка діє згідно з французьким законодавством і вкладає довгострокові інвестиції в Україну, може отримати страхову підтримку. Ця ініціатива покриватиме ризики збитків від пошкодження майна, невиплати, експропріації або політичного насильства, страхуватиме до 95% втрат активів або дебіторської заборгованості.

 

Українська влада вже попрацювала над створенням сприятливого інвестиційного клімату під час воєнного стану та відновлювального періоду. Нові правила інвестиційного страхування підтримають компанії, які прагнуть брати участь у відбудові України після російської військової агресії. Також активно ведуться перемовини щодо мобілізації інноваційних фінансових інструментів для підтримки української економіки та відновлення країни. Українська влада сподівається залучити іноземних інвесторів до відновлення країни та розвитку ключових галузей, включаючи іноземні експортно-кредитні агентства та фінансові корпорації.

 

Однією з можливих ініціатив для залучення міжнародних інвестицій є створення цільового міжнародного трастового фонду, який спільно забезпечуватиме страховий захист інвесторів та кредитів під час війни. Залучення перестраховиків та підтримка міжнародних гарантійних агентств може сприяти розвитку українського ринку страхування в умовах воєнного конфлікту.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *