Ринок нових комерційних авто в Україні в жовтні зріс майже вдвічі – "Укравтопром"

Київ. 7 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Реєстрації в Україні нових комерційних автомобілів (вантажні та спеціальні) у жовтні становили 977 од., що майже вдвічі більше за показник аналогічного періоду минулого року, повідомив “Укравтопром” у телеграм-каналі.

Водночас порівняно з вереснем поточного року реєстрації скоротилися на 3,5%, або на 35 од.

Лідером ринку залишається Renault – 194 од. Друге місце посів MAN, який не входив до п’ятірки у вересні, з результатом 94 од. На третє з четвертого місяцем раніше піднявся Peugeot з реєстрацією 79 машин, тим самим змістивши з п’єдесталу Ford (66 од) на одну сходинку. Зі “срібла” у вересні на п’яту сходинку в жовтні опустилася Scania з 64 машинами.

Загалом, за даними “Укравтопрому”, у січні-жовтні 2023 року український парк вантажних і спецавтомобілів поповнили 9,1 тис. нових машин, що на 67% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Водночас сегмент важких вантажівок, за даними інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, за підсумками 10 місяців зріс на 69%, але в жовтні відзначено зниження на 2% проти вересня (проти жовтня 2022 року приріст становив 49%).

“Ринок нових вантажівок у жовтні почав пригальмовувати, змінився і лідер”, – констатують експерти, зазначаючи, що поки що причин для песимізму немає.

За їхніми даними, в лідери сегмента вийшов MAN із продажем 90 машин, але дилери Scania, Volvo і Ford Trucks також спрацювали активно.

Як повідомлялося, у 2022 році, за даними “Укравтопрому”, ринок нових комерційних авто скоротився у 2,3 раза проти 2021 року – до 6,9 тис. од.

Джерело: https://t.me/ukrautoprom/3882