Нафта падає більш ніж на 2,5%, Brent нижче $83 за барель уперше із серпня

Київ. 7 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту еталонних марок увечері у вівторок падають більш ніж на 2,5% на тлі зміцнення долара США.

Вартість січневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 17:07 кв у вівторок становить $82,88 за барель, що на $2,3 (2,7%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії. Марка торгується нижче $83 за барель вперше з 25 серпня.

Ф’ючерси на сорт WTI на грудень на торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на $2,09 (2,59%), до $78,73 за барель.

Індекс DXY, що відображає вартість долара США щодо шести основних світових валют, підвищується на 0,5% під час торгів у вівторок, що знижує привабливість сировинних товарів, які котируються в американській валюті.

Водночас опубліковані у вівторок статдані з КНР засвідчили, що поставки нафти до країни збільшилися в жовтні на 13,5% у річному вираженні, нафтопродуктів – на 63%.

При цьому китайський імпорт залишається приблизно на мільйон барелів на добу нижчим за літні показники, наводить MarketWatch слова аналітика Commerzbank Карстена Фріча.

“З огляду на рекордно високу переробку, це розчаровує, – заявив він. – У перші десять місяців імпорт нафти зріс на значні 14% рік до року. Однак такі темпи обумовлені низькою базою зіставлення, оскільки рік тому імпорт стримували коронавірусні обмеження. Тому не дивно, що ця статистика не надає сьогодні підтримку котируванням”.