ЗС України відбили атаки окупантів на п’яти напрямках і продовжують контрнаступ, за добу було 36 бойових зіткнень – Генштаб ЗСУ

Київ. 5 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на куп’янському, бахмутському, авдіївському, мар’їнському та шахтарському напрямках, водночас продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку.

Як повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 вівторка на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулося 36 бойових зіткнень. “Сили оборони… завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту”, – зазначають у Генштабі.

“На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, Іванівки, Берестового Харківської області, де наші воїни відбили 5 атак… На Бахмутському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Богданівки, Андріївки та Кліщіївки Донецької області”, – йдеться у зведенні.

На запорізькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

“На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 13 атак противника в районах населених пунктів Степове, Авдіївка, Тоненьке та Первомайське Донецької області… На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки Донецької області, де Сили оборони відбили 13 атак… На Шахтарському напрямку ворог вів штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області, успіху не мав”, – розповіли в Генштабі.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі не виявлено.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid0pvkrrWhCVVJGq3jRPdS7ZJNNfqiGfKMo1XkYDNgQqQNg9aov1XzAaiv86bAX1Pvgl