Кулеба: Є розуміння термінів щодо створення загальноєвропейської правової рамки для використання заморожених російських активів в інтересах відновлення України

Київ. 7 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що обговорив з комісаром ЄС із питань юстиції Дідьє Рейндерсом у штаб-квартирі Єврокомісії питання створення загальноєвропейської правової рамки для використання заморожених російських активів в інтересах відновлення України.

“Це питання болюче. Ми вже неодноразово наголошували, що пауза з обіцянкою з боку ЄС затвердити таку юридичну рамку і, власне, з її ухваленням затягнулася. Ми маємо поспішати, потрібні спільні зрозумілі європейські правила. Сьогодні я отримав чітку відповідь щодо часових рамок і змісту цього рішення, яке буде ухвалено”, – сказав Кулеба під час спілкування з журналістами у Брюсселі.

За його словами, Україна продовжуватиме “тиснути” на це питання, оскільки РФ має платити за скоєні в Україні злочини та руйнування.

Також у Брюсселі глава МЗС обговорив стратегічні проєкти між Україною та ЄС у сфері “зеленої” енергетики та сприяння з боку Євросоюзу у здійсненні “зеленого” переходу України.