Влада США розслідує незаконне постачання електроніки в РФ, призупинено експорт трьох компаній – ЗМІ

Київ. 8 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Бюро з питань промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США у вівторок тимчасово зупинило експорт 3 компаній, обвинувачених у постачанні електроніки подвійного призначення до РФ, яка використовується для військових потреб, повідомляє Голос Америки.

“2 компанії – H Brothers і SN Electronics базуються в США, і ще одна – Suntronic в ОАЕ. Крім того, експортні обмеження накладено на 7 фізосіб, четверо з яких є жителями Росії… троє інших – жителі Канади”, – йдеться в повідомленні.

Ця справа є частиною спільного розслідування Міністерства юстиції США, Міністерства торгівлі та Нью-Йоркського відділення ФБР.

Зазначається, що ці 7 осіб і 3 компанії “були частиною складної глобальної схеми закупівель, у рамках якої незаконно здійснювали поставки та закупівлі електроніки подвійного призначення на мільйони доларів для кінцевих користувачів у Росії, включно з компаніями, пов’язаними з російськими військовими”.

Джерела: https://www.golosameriki.com/a/bis-issues-temporary-denial-order-against-7-persons-and-3-companies-for-illegally-exporting-electronics-with-military-applications-to-russia/7346204.html https://www.bis.doc.gov/index.php/documents/about-bis/newsroom/press-releases/3382-2023-11-07-bis-press-release-sh-brothers-tdo/file