У вівторок увечері окупанти обстріляли с. Богатир на Донеччині, загинули 3 людини – Офіс генпрокурора

(додано інформацію обладміністрації в 5-8-му абзацах про обстріли та руйнування на Донеччині)

Київ. 8 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У вівторок увечері окупанти обстріляли з РСЗВ с. Богатир Волноваського району Донецької області, унаслідок чого загинули три особи, зруйновано понад десяток приватних будинків і три автомобілі, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За даними слідства, 7 листопада 2023 року, о 19:45, російська армія завдала удару, ймовірно, з реактивної системи залпового вогню “Смерч” по с. Богатир Волноваського району Донецької області. В епіцентрі влучання опинилась щільна житлова забудова, поруч із якою відсутні будь-які військові об’єкти. Унаслідок вибухів пошкоджено та зруйновано понад десяток приватних будинків”, – ідеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі в середу вранці.

Під завалами одного зі зруйнованих будинків під час рятувально-пошукових робіт виявлено тіла загиблого чоловіка 58 років, його 60-річної дружини, а також їхнього 33-річного сусіда.

Крім цього, унаслідок обстрілу пошкоджено господарські споруди.

Як уточнив виконувач обов’язків голови Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз у телеграм-каналі, у Богатирі пошкоджено 10 будинків.

На горлівському напрямку в Часовоярській громаді унаслідок обстрілів з боку окупантів пошкоджено чотири приватні будинки, багатоповерхівку та господарську будівлю. У Торецькій громаді пошкоджено три будинки: два в Торецьку та один у Залізному. У Никифорівці Соледарської ТГ пошкоджено 10 будинків.

На донецькому напрямку в Мар’їнській громаді обстріляно Красногорівку й Новомихайлівку, в Очеретинській – Бердичі, Степове й Новокалинове. Напередодні Авдіївка зазнала чотирьох авіаракетних ударів, а на ранок потрапила під артобстріл – є влучання на двох вулицях. У Новогродівській громаді пошкоджено будинок у Галицинівці та шість будинків у Лисівці. У Курахівській громаді під вогнем Курахове, Трудове, Ганівка та Веселий Гай.

На лисичанському напрямку обстріляно три вулиці Сіверська. Лиманська ТГ потрапила під вогонь чотири рази.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Джерела:

https://t.me/pgo_gov_ua/18639

https://t.me/IhorMoroz_donoda/497