В яких країнах українці запускають власний бізнес: Інформація від ДПС

За інформацією Державної податкової служби (ДПС), протягом останніх двох років вже понад 6700 українців подали повідомлення про розпочаток власного бізнесу за кордоном. Ці повідомлення відносяться до реєстрації, придбання, або ліквідації іноземних контрольованих компаній або створення неприбуткових організацій без юридичного статусу.

 

За даними ДПС, зазначені повідомлення є результатом внесків як фізичних осіб, так і юридичних осіб – резидентів. Окремо вказується, що фізичні особи-резиденти України повідомили про 6430 випадків ведення бізнесу за кордоном, тоді як юридичні особи-резиденти надіслали 291 повідомлення.

 

За останнім аналізом ДПС, основними країнами, де українці розпочинають свій бізнес, є Польща (33%), Велика Британія (15%), Сполучені Штати (13%), Кіпр (11%), Естонія (7%), і інші країни (21%).

 

Також, банки та фінансові установи надіслали 9881 повідомлення до ДПС про факти володіння фізичними особами-резидентами України часткою іноземних компаній. Українцям необхідно вчасно повідомляти ДПС про такі кроки, як набуття частки в іноземній компанії, заснування чи придбання майнових прав на частку в активах, доходах чи прибутку іноземної юридичної особи, а також ліквідацію або відчуження такої частки або майнових прав.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *