Збільшення виділення коштів на пільги: новий підхід до фінансування субсидій

 У Міністерстві соціальної політики України обговорюються інноваційні методи фінансування субсидій, особливо в умовах воєнного стану. Відповідно до цих пропозицій, фінансування субсидій може бути розширено на міжнародні джерела, а не обмежуватися використанням лише державних коштів. Ця ідея спрямована на забезпечення додаткових ресурсів для підтримки малозабезпечених громадян та поліпшення їхніх умов проживання.

 

З метою нормалізації процедур фінансування заплановано укладати спеціальні меморандуми, в яких будуть чітко визначені права та обов’язки всіх сторін. Такі угоди, як правило, укладаються між Міністерством соціальної політики або Пенсійним фондом та іноземними організаціями.

 

Крім того, для впровадження певних аспектів фінансування субсидій можуть залучатися сторонні організації, такі як АТ “Укрпошта”, що відповідають за обробку персональних даних громадян. Всі ці заходи націлені на покращення ефективності процесу та забезпечення конфіденційності особистої інформації громадян.

 

У проєкті бюджету на 2024 рік передбачено виділення 49,9 мільярда гривень для фінансування субсидій. Ця сума перевищує відповідні показники поточного року на 12 мільярдів гривень. За цим планом субсидії отримають 3,2 мільйона домогосподарств. Незважаючи на продовження мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги, зростає кількість малозабезпечених громадян в Україні, що підсилює потребу у додатковому фінансуванні субсидій.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *