Через обстріли пошкоджено лінії електропередачі в чотирьох областях із частковими відключеннями споживачів – Міненерго

Київ. 9 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Станом на 9 листопада через ворожі обстріли пошкоджено лінії електропередачі в Донецькій, Дніпропетровській, Харківській та Чернігівській областях.

“Ворог не залишає спроб руйнації енергосистеми України. За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено лінії електропередачі Донецької, Дніпропетровської, Харківської та Чернігівської областей”, – повідомило Міністерство енергетики України в четвер.

Зокрема на Донбасі за минулу добу внаслідок бойових дій були вимкнені понад 4 600 абонентів. Енергетики заживили майже 3 800 споживачів. Тривають відновлювальні роботи.

У Дніпропетровській області через обстріли були знеструмлені 490 споживачів. Наразі всі заживлені.

У Харківській області внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено лінії електропередач, тривають роботи з розмінування територій та відновлення енергопостачання. За добу заживлено майже 1 800 споживачів.

У Чернігівській області внаслідок бойових дій знеструмлено понад 850 абонентів, роботи з відновлення електропостачання тривають.

У свою чергу, як поінформували в Міненерго, з технологічних причин частково було перервано енергопостачання ще в п’яти областях. У Дніпропетровській області знеструмлювали 3 600 споживачів, у Запорізькій області – 1 600. Наразі ці споживачі в обох регіонах заживлені.

“На Миколаївщині з технологічних причин без світла – більше ніж 2 400 побутових та близько 290 юридичних абонентів”, – доповнили в міністерстві.

Крім того, у Сумській області з технологічних причин було знеструмлено понад 400 споживачів, у Чернігівській – 126. Роботи з відновлення енергопостачання в обох регіонах тривають.

Як зазначили у відомстві, з технологічних причин було виведено в короткостроковий ремонт два енергоблоки ТЕС, що не спричинило ускладнень у роботі енергосистеми.

“Комерційний імпорт електроенергії зі Словаччини та Румунії за минулу добу склав 2 175 МВт/год. Експорт до Словаччини, Молдови та Румунії – 3 022 МВт/год”, – констатували у відомстві.