Правоохоронці оперативно розшукали трьох зниклих дітей з Одеської області

Київ. 9 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Завдяки об’єднанню зусиль поліцейських Одеської, Черкаської та Тернопільської областей вдалося оперативно розшукати трьох зниклих дітей із Подільського району Одеської області, повідомляє Головне управління Нацполіції в області.

“Хлопчиків із міста Ананьїв виявили разом із матір’ю в автобусі міжміського сполучення на автовокзалі міста Тернопіль. З ними все добре”, – йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Одеській області на офіційному сайті в четвер.

Як повідомляється, про зникнення братів 11, 8 і 6 років у поліцію повідомила їхня бабуся, яка опікувалася онуками останні два роки, поки батьки працювали за кордоном. “Літня жінка розповіла поліцейським, що діти вранці пішли до школи, але до навчального закладу не дійшли і додому вчасно не повернулися. Тоді вона й забила на сполох”, – зазначається в повідомленні.

Поліцейські встановили, що кілька днів тому з-за кордону до синів приїжджала мати і мала намір забрати їх до себе, але бабуся була проти. Вони почали відпрацьовувати версію, що дітей могла забрати мати, а паралельно розшукували їх серед знайомих і на вулицях міста. З’ясувавши, що жінка може перебувати в Умані або рухатися автобусом у напрямку Тернополя, правоохоронці зорієнтували на пошуки хлопчиків колег із Черкаської та Тернопільської областей. Через кілька годин після початку пошуків, дітей разом із матір’ю розшукали – вони їхали в напрямку кордону.

“Жінка надала поліцейським підтверджувальні документи на синів та пояснила, що наразі триває процес розлучення з їхнім батьком, і місце проживання дітей вони не узгодили ні між собою, ні документально. Хлопчики тимчасово жили з матір’ю чоловіка. Бабусю належним чином сповістили, що онуків знайдено, і вони не стали жертвами протиправних дій, – повідомив начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Джерело: https://od.npu.gov.ua/news/zavdiaky-obiednanym-zusylliam-politseiskykh-odeskoi-cherkaskoi-ta-ternopilskoi-oblastei-vdalosia-operatyvno-rozshukaty-trokh-znyklykh-ditei-z-podilskoho-raionu