Ворог посилив цілеспрямовану кампанію з розколу українського суспільства – Юсов

Київ. 9 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ворог посилив і веде цілеспрямовану кампанію, спрямовану на розкол українського суспільства і підрив єдності в середині країни, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

“Ми не можемо не помічати, що ворог зараз посилив і веде цілеспрямовану кампанію на розкол українського суспільства, на підрив єдності в середині нашої країни, щоб розсварити представників різних груп і “нацькувати” українців один на одного… Саме єдність – запорука успішного опору українців російським загарбникам”, – сказав Юсов в ефірі телемарафону в четвер.

Він наголосив, що нині спостерігаються численні атаки, фейки та “вкидання” для розколу українців, зокрема примітивних.

“Але ми маємо бути готові до більш “витончених” речей, які матимуть на меті саме деморалізацію та розкол українського суспільства. І разом зі складною зимою, а вона буде непростою, сіяти “зраду”, що все пропало, будуть масово з різних джерел”, – зазначив Юсов.

Раніше в мережі з’явився Deepfake зі “зверненням” головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, де він нібито закликає населення України вийти на площі своїх міст, а військових – не підкорятися злочинним наказам влади.

У центрі протидії дезінформації пізніше заявили, що фейкове відеозвернення було створено і поширено окупантами за допомогою технології дипфейку в Тік-Ток, X і Телеграмі.