Європейські компанії підписали 14 угод на 2 млрд євро в китайському Усі

Київ. 9 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Європейські компанії досягли домовленостей щодо чотирнадцяти промислових проєктів із загальним обсягом інвестицій майже 2 млрд євро в місті Усі провінції Цзянсу, повідомляє агентство “Сіньхуа”.

Зокрема, в рамках конференції з промислових інновацій та співробітництва між Китаєм і Європою, яка проходить в Усі, було підписано угоди про будівництво підприємства з випуску інтелектуального обладнання з німецькою Siemens і про створення “зеленої” промислової бази з французькою Schneider Electric.

Проєкти зосереджені переважно в таких галузях, як інтернет речей, висококласне обладнання та автозапчастини. Очікується, що після завершення будівництва річний обсяг виробництва на них досягне 35 млрд юанів ($4,8 млрд), повідомила місцева влада.

На конференції також було започатковано будівництво індустріально-інноваційної зони Китай-Європа, площа якої становитиме 24,5 кв. км. До кінця 2025 року в цій зоні планують об’єднати понад 100 проєктів європейських корпорацій.

Наразі 166 підприємств із країн Європейського союзу інвестували 15 млрд євро в Національну високотехнологічну зону Усі (Wuxi National High-tech District). У 2022 році їхня сукупна виручка перевищила 118 млрд юанів.