RegioJet очікує дозволу на виконання рейсу Київ-Берлін

Київ. 9 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Чеський залізничний оператор RegioJet розглядає можливість запуску поїзда Київ-Берлін, але головною умовою залишається необхідність реконструкції термінала на станції Мостиська II, повідомив власник залізничної компанії Радім Янчура в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, RegioJet звернулася до органів влади в Польщі, уряду та очікує офіційного дозволу на виконання рейсу до Берліна.

“Польська сторона повідомила, що найближчим часом дозволить нам це сполучення. Але для того, щоб розпочати цей проєкт, ми маємо інвестувати в пересадковий термінал на станції Мостиська II, щоб “Укрзалізниця” мала можливість забезпечити збільшення кількості місць від Перемишля до Львова, а в ідеалі – до Івано-Франківська та Чернівців. Без збільшення цієї потужності ми не запустимо сполучення з Ганновером і Берліном”, – сказав Янчура.

Він зазначив, що пропускна здатність між Перемишлем і Львовом сьогодні обмежена лише п’ятьма-шістьма поїздами на день.

“Це дуже мало. Якби наші потяги дозволяли частині пасажирів вийти в Перемишлі, а частині – на станції Мостиська II, ми подвоїли б місткість. Потяги могли б одночасно прибувати з Праги та з Берліна або навпаки”, – сказав Янчура.

Крім того, RegioJet не виключає запуску рейсу з України до Будапешта і Відня.

“Це один із можливих наступних проєктів. Співпраця з “Укрзалізницею” вигідна всім, але, на жаль, ми звикли працювати у швидшому темпі. Я розумію, що забезпечення безперебійного руху потягів, особливо з огляду на постійні ремонти атакованої РФ інфраструктури, вимагає від “Укрзалізниці” дуже багато енергії та сил. Низький уклін за це”, – сказав власник RegioJet.

Раніше повідомлялося, що RegioJet планує в листопаді запустити з України рейс Чоп-Прага.

Повністю інтерв’ю власника залізничної компанії RegioJet Радіма Янчури читайте на сайті агентства “Інтерфакс-Україна” www.interfax.com.ua