Єрмак обговорив із радником президента ПАР просування Української Формули миру

Київ. 11 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – На виконання доручення президента України Володимира Зеленського керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента Південно-Африканської Республіки з питань національної безпеки Сідні Муфамаді, повідомляє пресслужба Офісу президента в п’ятницю ввечері.

Єрмак відзначив регулярний діалог із Муфамаді – попередня розмова з ним відбулася тиждень тому. Він також висловив сподівання, що новопризначений посол ПАР в Україні буде так само активно, як і його попередник, залучений до роботи над реалізацією Української Формули миру.

Керівник Офісу президента вкотре подякував Муфамаді за активну участь у всіх зустрічах на рівні радників з питань національної безпеки, які відбулися в Данії, Саудівській Аравії та нещодавно на Мальті.

“Ціную вашу особисту підтримку в залученні африканських країн до просування Української Формули миру. Ми цінуємо приєднання Південно-Африканської Республіки до кількох робочих груп щодо Формули миру. Дякуємо за готовність долучитися до робочої групи № 9 – із запобігання ескалації та повторення агресії”, – зазначив він.

Сторони обговорили підготовку до наступної зустрічі радників з питань національної безпеки щодо відновлення сталого та справедливого миру на основі Української Формули миру.

Також Єрмак наголосив, що Україна зацікавлена в участі в наступному саміті Африканського Союзу, який відбудеться в лютому 2024 року в Ефіопії.

Джерело: https://president.gov.ua/news/andrij-yermak-proviv-telefonnu-rozmovu-z-radnikom-prezidenta-86941