РФ посилює антизахідницьку й агресивну риторику, маніпулюючи історією – британська розвідка

Київ. 11 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Російське керівництво дедалі активніше використовує історію у своїх цілях, щоб прищепити антизахідницькі настрої населенню Росії та залякати її найближчих західних сусідів, вважають у британській розвідці.

“Державне архівне агентство Росії опублікувало збірник документів “Про історичну єдність росіян і українців”. Збірник відкривається статтею президента РФ В. В. Путіна, опублікованою в липні 2021 р., за якою одразу ж іде його звернення щодо ситуації в Україні 21 лютого 2022 р., напередодні вторгнення”, – йдеться у звіті, оприлюдненому в соціальній мережі Х (раніше – Twitter) Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в суботу вранці.

Як повідомляється, у книжці представлено 242 документи, починаючи з XI й закінчуючи XX століттям, які “використано для обґрунтування нинішньої політики Кремля й підкріплення твердження про те, що іноземні диверсії перетворили Україну на “антиросійську”. Документи супроводжуються інтерпретаційними коментарями Путіна”.

Крім цього, зазначено в повідомленні, минулого тижня колишній президент Росії Дмитро Медведєв “нібито написав статтю про історію російсько-польських відносин. Він звинуватив Польщу в агресивній ревізіоністській “русофобській” політиці, попередивши, що це може призвести до знищення польської державності, і пригрозивши, що Росія і Білорусь у разі потреби здатні дати адекватну військову відповідь”.

“Нині російське керівництво дедалі активніше використовує історію у своїх цілях, щоб прищепити антизахідницькі настрої населенню Росії та залякати її найближчих західних сусідів”, – роблять висновок британські фахівці.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1723267303146483954