Розпочата відбудова пʼятиповерхівки в Тростянці

У Тростянці, Сумська область, розпочали капітальний ремонт багатоквартирного будинку на вулиці Благовіщенська, 53, де раніше мешкали 60 родин. Будівельники взялися за демонтаж пошкоджених перегородок, заміну покриття, реконструкцію стін та підлоги, а також відновлення вентиляційних каналів і парапетів.

 

У лютому-березні 2022 року цей будинок був обстріляний російськими військами та спалений. Внаслідок окупації міста вороги використовували жителів будинку як живий щит, що призвело до його зруйнування. Агентство відновлення оголосило тендер на реконструкцію, а завдяки конкуренції вартість робіт зменшилася на 6,5 млн грн.

 

Відновлення включатиме ремонт покрівлі, утеплення фасаду, нові вікна та двері, а також відновлення електро-, водопостачання та каналізації. Повне завершення відбудови заплановано на серпень 2024 року, даруючи новий початок мешканцям цього будинку.

 

 

Агентство відновлення також реалізує проєкти відбудови інших об’єктів у Тростянці, зокрема ще одного житлового будинку, залізничного вокзалу та міської лікарні. Ці ініціативи є важливими для відновлення життя та інфраструктури міста, постраждалого від військових подій.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *