Половина американців планує поїздки на зимові свята – опитування

Київ. 13 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Половина американців (50%) планує витратити гроші на перельоти або готелі в прийдешній сезон зимових свят, який стартує в День подяки (четвертий четвер листопада) і завершується Новим роком, свідчать результати опитування The Harris Poll для видання NerdWallet.

Минулого року подорожі на свята планували 44% американців. NerdWallet розуміє під подорожжю проведення щонайменше однієї ночі в готелі або переліт в інше місто/країну.

Серед американців, що планують поїздки, 40% планує подорож на Різдво, 29% – на довгі вихідні в День подяки, 19% – напередодні Нового року або 1 січня. При цьому найбільш завантаженим днем для авіаперельотів, як очікується, традиційно буде неділя після Дня подяки, коли відпочивальники повертатимуться, щоб у понеділок вийти на роботу.

Високі ціни на авіаквитки та готелі стали головною перешкодою для 24% з тих, хто не планує подорожувати на свята. Понад третина (39%) американців не планує поїздки, бо їхні рідні та близькі проживають поруч, а ще 10% самі прийматимуть гостей.

Опитування було проведене онлайн серед понад 2 тис. повнолітніх громадян у період з 5 до 7 вересня.