"Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю ще 22 пасажирських вагонів майже на мільярд грн

Київ. 13 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укрзалізниця” (УЗ) оголосило додатковий тендер на 980,45 млн грн для закупівлі 22 нових пасажирських вагонів завдяки додатковому фінансуванню програми оновлення рухомого складу за кошти державного бюджету, повідомляється на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій спливає о 10:00 20 листопада 2023 року, тоді як початок аукціону заплановано наступного дня о 14:05.

Згідно з повідомленням пресслужби “УЗ”, заплановано закупити 11 купейних вагонів, три СВ, сім плацкартних і один вагон, призначений для перевезення пасажирів з інвалідністю.

Вагони мають бути обладнані кондиціонерами, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, керованим освітленням, розетками і USB-портами, кава-машинами і системами відеоспостереження. У купейних вагонах і вагонах СВ також передбачено систему сигналізації та кнопку блокування дверей.

В “УЗ” наголосили, що остаточну кількість закуплених вагонів буде визначено, коли остаточно підтвердяться можливості та розміри дофінансування програми оновлення рухомого складу коштом держбюджету.

Як повідомлялося, 7 листопада Міністерство фінансів України оголосило про надання “Укрзалізниці” 11 млрд грн бюджетної підтримки у 2023 році. Зокрема, 5 млрд грн бюджетної підтримки від держави, 3,9 млрд грн від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і 2,1 млрд грн від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Раніше цієї осені “УЗ” підписала з Крюківським вагонобудівним заводом (КВБЗ, Полтавська обл.) за підсумками тендера договір на виготовлення 44 пасажирських вагонів за 1,951 млрд грн з умовою поставки до 31 грудня 2025 року.

КСЗ до весни 2023 року завершив виконання замовлення “Укрзалізниці” на поставку 100 пасажирських вагонів у межах укладеного у 2021 році договору більш ніж на 3 млрд грн, однак вказував на прострочення оплати.

Джерело: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-11-10-011736-a

https://t.me/UkrzalInfo/5099