Трамп обіцяє завершити війну в Україні за кілька тижнів після виборів-2024

Екс-президент США Дональд Трамп висловив обіцянку розв’язати війну Росії проти України у разі своєї перемоги на президентських виборах у 2024 році ще до інавгурації. Трамп, висловлюючи свої плани, зазначив, що намір припинити “потік американських коштів до України” і планує звернутися до Європи із вимогою відшкодування витрат на відновлення запасів. Водночас, невідомо, чи включають його плани вимагання виведення російських військ із окупованої території України.

 

Повідомлення про це з’явилося в матеріалі Associated Press, і воно викликало питання щодо конкретних заходів, які Трамп має на увазі для завершення конфлікту. Також варто відзначити, що Трамп висловив свій намір продовжити переглядати мету та місію НАТО, а також підтримувати Ізраїль у війні з ХАМАС та у “знищенні” бойовиків.

 

Нинішній термін влади президента триває до 2025 року, але заява Трампа вже стала об’єктом гострої уваги та обговорення, враховуючи його можливий вплив на геополітичну ситуацію у разі його повернення до офісу.

 

Президент України Володимир Зеленський раніше запрошував екс-президента Трампа відвідати Україну, щоб він міг особисто оцінити ситуацію та масштаби війни. Однак Трамп відмовився від цього запрошення. Зеленський висловив надію на підтримку України з боку американського суспільства незалежно від результатів виборів у США в 2024 році. Із загальної атмосфери та рейтингів, Трамп показує високу популярність в деяких ключових штатах, випереджаючи нинішнього президента Джо Байдена.

 

Ці заяви Трампа та реакція на них будуть безперечно важливим фактором в подальших геополітичних розвитках та виборах у Сполучених Штатах.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *