Норвегія виділяє €84 мільйони на гуманітарну допомогу Україні

Норвегія вирішила виділити один мільярд крон (приблизно €84 мільйони) на гуманітарну допомогу українцям через ряд своїх визначених організацій. Зокрема, гроші будуть спрямовані на допомогу норвезького Червоного Хреста, Ради у справах біженців, Save the Children, NORCAP, Church Aid, People’s Aid та інших організацій, які активно взялися за надання допомоги постраждалим від конфлікту в Україні.

 

Це виділення коштів відбудеться в рамках норвезької програми підтримки України Nansen. Гроші будуть спрямовані на надання допомоги тим, хто втратив житло, їжу, воду та стикнувся зі складнощами в щоденному житті. Крім того, фінансування буде використане для підтримки освіти, охорони здоров’я, психосоціальної допомоги та захисту цивільного населення, зокрема, активізації робіт з розмінування територій.

 

У жовтні Норвегія вже надала 200 мільйонів крон (приблизно €17,4 мільйона) на розмінування території України, що вказує на стійку готовність країни надавати конкретну та необхідну допомогу для покращення гуманітарної ситуації в Україні.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *