Лідер республіканців у Сенаті США підтримав проєкт тимчасового бюджету, який не містить допомоги Україні

Київ. 14 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Лідер Республіканської партії в Сенаті США Мітч Макконнелл підтримав затвердження тимчасового бюджету, який не передбачає фінансування допомоги Україні, повідомляє The Hill.

Макконнелл виступив із заявою, в якій підтримав пропозицію спікера Палати представників США Майка Джонсона щодо тимчасового бюджету, необхідного, щоб уникнути припинення роботи уряду через те, що основний бюджет не ухвалили у встановлений термін.

“Це відповідальний захід, який дасть змогу зберегти працездатність, уникнути шкідливого скорочення федеральних видатків”, – наголосив Макконнелл.

Він також зазначив, що такий тимчасовий бюджет дасть змогу завершити роботу над законопроєктами щодо річних витрат протягом наступних двох місяців.

За даними видання, якщо Конгрес схвалить тимчасовий бюджет, то до січня не буде ще одного законопроєкту про фінансування України або Ізраїлю.

Джерело: https://thehill.com/homenews/senate/4307868-mcconnell-backs-speakers-spending-proposal-despite-lack-of-ukraine-money/