Харківський машзавод "Світло шахтаря", що входить до Corum Group, має намір змінити структуру управління на однорівневу

Київ. 14 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Харківський машинобудівний завод “Світло шахтаря”, що входить до складу машинобудівних активів “ДТЕК Енерго”, має намір замінити багаторівневу систему управління на однорівневу, випливає з порядку денного зборів акціонерів компанії.

Згідно з проєктом рішення запланованих на 11 грудня позачергових зборів акціонерів, оприлюдненого в системі розкриття Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, планують скасувати наглядову раду і створити Раду директорів у складі одного виконавчого і трьох невиконавчих членів.

Наразі, за інформацією підприємства, у складі наглядової ради три члени: Дмитро Сахарук, Тарас Дудля (представляють інтереси DTEK Enerdy B. V., що володіє 61,295% статутного капіталу АТ “Світло шахтаря”) і Геннадій Висоцький (володіє майже 29,35% акцій).

“З дати реєстрації нової редакції Статуту товариства, обрати строком на три роки Дергоусова Вадима Миколайовича виконавчим членом Ради директорів”, – ідеться в повідомленні.

Наразі Дергоусов обіймає посаду генерального директора підприємства.

Водночас заплановано доручити Раді директорів обрати Головного виконавчого директора і затвердити умови контракту з ним.

Трьох невиконавчих директорів буде обрано шляхом кумулятивного голосування.

Збори акціонерів також мають намір затвердити додаткові угоди до договору поруки, укладеного з Сенс Банком у 2018 році.

Згідно з аудійованою звітністю, у 2022 році підприємство наростило збиток у 6,6 раза – до 449,5 млн грн проти 68,2 млн грн роком раніше, за падіння чистого доходу на 20,7% – до 1 млрд 017 млн грн.

Основна спеціалізація – скребкові забійні конвеєри, перевантажувачі, вуглевидобувні комбайни, шахтні трансформаторні підстанції. Активи компанії були частково пошкоджені внаслідок бойових дій.

Corum Group – провідний виробник гірничо-шахтного устаткування в Україні, входить до складу “ДТЕК Енерго” – операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі холдингу “ДТЕК” Ріната Ахметова.