MIGA з початку повномасштабної війни надало страхове покриття на суму понад $166 млн

Київ. 14 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) з початку повномасштабної війни вже надало страхове покриття на суму понад $166 млн, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) з початку повномасштабної війни вже надало страхове покриття на суму понад $166 млн. Це допомога і фінансовому, і реальному секторам економіки. Тривають переговори про запуск нових проєктів”, – повідомив Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

Також, за словами прем’єра, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) нещодавно схвалила п’ять нових проєктів на $380 млн у сфері продовольчої безпеки, малого бізнесу, медицини та інтернаціональної торгівлі.

“Тривають переговори з ЄБРР про страхування торговельних операцій з перспективою масштабування співпраці на страхування інвестицій. Крім того, експортно-кредитні агентства країн-партнерів готові покривати інвестиційні ризики для свого бізнесу. Такі можливості має, зокрема, Японія, Німеччина, Франція, Данія, Італія, Швеція, Велика Британія та Польща”, – заявив Шмигаль.