Goodyear оголосила про трансформацію бізнесу, глава компанії Крамер залишить її у 2024р.

Нью-Йорк. 15 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Головний виконавчий директор, президент і голова ради директорів американського виробника автомобільних шин Goodyear Tire & Rubber Co. оголосив про намір залишити компанію в 2024 році.

Як повідомляється в пресрелізі Goodyear, триває пошук його наступника, причому розглядаються як співробітники компанії, так і зовнішні кандидати.

Крамер керував Goodyear протягом 14 років.

Компанія в середу також представила план трансформації, спрямований на оптимізацію портфеля, значне збільшення прибутку і скорочення частки позикових коштів для забезпечення стійкого і суттєвого підвищення акціонерної вартості.

Зокрема Goodyear планує активно вивчати стратегічні альтернативи для свого хімічного бізнесу, бренду шин Dunlop і виробництва шин для позашляхової техніки. За підсумками оптимізації портфеля, компанія має намір отримати близько $2 млрд, йдеться в повідомленні.

Крім того, до кінця 2025 року Goodyear має намір вжити заходів для скорочення щорічних витрат на $1,3 млрд. За цей період коефіцієнт чистого левереджа, як очікують, опуститься до 2-2,5 раза.

Котирування акцій Goodyear підскочили на 8,7% під час попередніх торгів у середу. З початку поточного року ринкова вартість компанії зросла майже на 35% (до $3,7 млрд), що практично збігається з підвищенням фондового індексу Nasdaq Composite.