Експоліцейського, який влаштувався до окупаційної міліції Куп'янська, засуджено до 15 років в'язниці – ДБР

Харків. 15 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Червонозаводський районний суд Харкова ухвалив обвинувальний вирок стосовно колишнього поліцейського з Куп’янська, який під час окупації району працевлаштувався до чергової частини “міліції”, створеної загарбниками.

“Суд визнав його винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна. Також суд позбавив його спеціального звання”, – повідомляє ДБР.

Як було встановлено, на початку червня минулого року загарбники призначили експоліцейського спочатку інспектором до чергової частини окупаційної міліції, а потім – оперативним черговим. Він особисто оформляв затримання місцевих жителів, яких, згідно з інструкціями, доправляли до відділку, після чого долю цих людей вирішували окупанти.

Після звільнення Збройними силами України Куп’янського району експравоохоронець хотів втекти до Росії, але безуспішно.

У грудні минулого року ДБР встановило його місцеперебування (він переховувався на горищі одного з будинків) і затримало спільно з СБУ та Нацполіцією.

Вирок суду не набув чинності. Триває термін на апеляційне оскарження.

Джерело: https://dbr.gov.ua/news/za-materialami-dbr-sud-pozbaviv-voli-na-15-rokiv-zradnika-ekspravoohoroncya-z-kupyanskogo-rajonu-harkivshhini?fbclid=IwAR24yXxKCVrYgzDhpVXhacB1eGXLlbgPVs7S98_hrR0VoMb9iHe2V6Gqxug