Росія може створити нові кризи на Балканах та в Молдові – Зеленський

Київ. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Росія може створити нові кризи на Балканах і в Молдові, щоб відвернути увагу миру від війни в Україні, сказав в інтерв’ю африканським журналістам президент України Володимир Зеленський.

“Сьогодні всі обговорюють кризу на Близькому Сході. Але, як я вже відверто говорив, це не вчорашня проблема. І не позавчорашня проблема. Усі знають про цей постійний конфлікт і постійну війну, але ніхто не хоче це закінчувати. Тому що це зручно – у Якийсь момент взяти і просто знову задіяти цей механізм. Це вибух Близького Сходу, за цим стоїть Росія, ми впевнені, з їхніми союзниками Іраном”, – сказав він.

“Зверніть увагу на Балкани. Повірте, ми отримуємо інформацію: у Росії довгий план. Близький Схід, будуть Балкани, принаймні якщо країни світу зараз нічого не зроблять, то знову буде такий вибух”, – сказав Зеленський.

За його словами, Росія зацікавлена знову у відволіканні допомоги. “Коли ви хочете допомогти одній країні чи ти починаєш ділити цю допомогу та увагу між багатьма країнами, багатьма викликами, багатьма гуманітарними викликами”, – сказав Зеленський.

“Молдова. Зараз вони починають розхитувати ситуацію в Молдові. Показати, що щось там було неправильно під час виборів. Щоб визнати вибори неконституційними. Щоб знову було знесення чинної влади. Знесення влади, яке проєвропейське”, – зазначив він.

Джерело https://www.facebook.com/zelenskiy.official/videos/995894068167985