Україна запросила Парагвай приєднатися до реалізації Формули миру – Жовква

Київ. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Заступник керівника Офісу Глави держави Ігор Жовква повідомив, що Україна запросила Парагвай приєднатися до реалізації Формули миру, повідомляє пресслужба президента.

“Саміт Україна – Латинська Америка став би новою ланкою у відносинах нашої держави з країнами регіону”, – переконаний Жовква.

Під час переговорів із міністром – генеральним секретарем Офісу Президента Парагваю Леєю Ракель Хіменес Дуарте у форматі відеоконференції він поінформував її про зусилля України щодо досягнення справедливого й тривалого миру у світі на основі Формули миру. Зокрема, запросив Парагвай долучитися до її реалізації, а саме, до підготовки Глобального саміту миру.

З метою посилення присутності України в регіоні співрозмовники окремо обговорили можливість організації саміту Україна – Латинська Америка.

Також сторони обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час розмови президентів України та Парагваю, що відбулася 9 листопада поточного року. Крім того, скоординували позиції України та Парагваю напередодні майбутніх міжнародних заходів.

Жовква також подякував парагвайській стороні за гуманітарну допомогу Україні та послідовну підтримку нашої держави в рамках міжнародних організацій.

Джерело: https://president.gov.ua/news/samit-ukrayina-latinska-amerika-stav-bi-novoyu-lankoyu-u-vid-87053