Підготовка до зими: Україна готується до забезпечення безпечної дорожньої інфраструктури

У рамках підготовки до зими українське Агентство відновлення активно забезпечується протиожеледними матеріалами для доріг. Замість традиційної солі планується використання різних реагентів, особливо у випадках, коли температура не дуже низька. Такий підхід буде економічно виправданим та сприятиме покращенню технологій обробки доріг.

 

На сьогодні вже заготовлено значні обсяги протиожеледних матеріалів, включаючи технічну сіль, фрикційні матеріали та соляні розчини. Крім того, Агентство відновлення активно співпрацює з європейськими партнерами, отримуючи технічну сіль від Уряду Нідерландів у розмірі до 60 тис. тонн. Це буде важливим внеском у готовність до зимового періоду, забезпечуючи ефективний захист та утримання доріг.

 

Для проведення робіт із зимового утримання доріг залучено значну кількість техніки та механізмів, а при несприятливих погодних умовах планується задіяти додаткову техніку. Оцінюються готовність регіональних служб та виробників дорожніх матеріалів, а також розробляються плани дій при різних видах опадів. Агентство відновлення прагне забезпечити високий стандарт якості дорожнього покриття, особливо зростаючи навантаженням на дороги через повномасштабне вторгнення.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *