Російські війська намагаються взяти Авдіївку в кліщі, наблизилися до коксохімічного заводу – британська розвідка

Київ. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Протягом останнього тижня російські війська продовжували атаки на околиці контрольованої українською армією Авдіївки (Донецька обл.), повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

“Росія майже напевно намагається здійснити “кліщовий рух” з метою оточення міста. За Авдіївку вже майже 10 років точаться бої, вона має політичне значення для Росії з огляду на її близькість до Донецька. Нещодавні успіхи, ймовірно, наблизили російські війська до Авдіївського коксохімічного заводу, який утримує Україна, – великого промислового комплексу, що виробляє кокс і різні хімікати та займає ключову тактичну позицію на північ від міста”, – зазначено в повідомленні у твіттері.

Зазначається, що АКХЗ має домінувальне положення над головною дорогою, що веде до Авдіївки, і якщо російські війська візьмуть його під контроль, постачання міста ставатиме для України дедалі важчим.

“Однак промисловий об’єкт забезпечує Україні локальну перевагу в обороні, й під час спроби штурму російські війська, ймовірно, зазнають значних втрат в особовому складі”, – зазначають у міністерстві.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1725049490829177154