СБУ та ДБР викрили заступника голови РВА на Львівщині, який завдав бюджету України понад 25 млн грн збитків

Київ. 16 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Військова контррозвідка Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань викрили на злочинній діяльності ексголову одного з навчальних центрів Національної гвардії, який наразі обіймає посаду першого заступника голови районної військової адміністрації у Львівській області.

“Будучи командиром військової частини Нацгвардії, у квітні 2022 року посадовець придбав за державні кошти 72 резервуари РГС-50 для зберігання пального за штучно завищеною вартістю. Встановлено, що військова частина придбала відповідні цистерни за майже 64,5 млн грн, хоча ринкова вартість резервуарів становила 39,3 млн грн. Таким чином незаконна діяльність фігуранта призвела до завдання збитків оборонному бюджету України на понад 25 млн грн”, – повідомляє пресслужба СБУ в телеграм-каналі.

За даними слідства, посадовець уклав цю угоду попри те, що кілька підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо термінів постачання та оціночної вартості РГС.

На підставі зібраних доказів чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до восьми років в’язниці.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності причетних до нього осіб.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10390