Звільнений глава OpenAI Сем Альтман влаштувався в Microsoft

Київ. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сем Альтман, раптово звільнений минулими вихідними співзасновник і глава компанії OpenAI, очолить новий підрозділ із розробки штучного інтелекту в Microsoft Corp.

Разом із ним у Microsoft перейшов інший співзасновник Грег Брокман, який також пішов з OpenAI. OpenAI відома як розробник чатбота зі штучним інтелектом ChatGPT, який стрімко набув популярності після запуску наприкінці листопада 2022 року.

“Ми зберігаємо прихильність партнерству з OpenAI і впевнені в нашому графіку з розробки ІТ-продуктів, а також у здатності продовжувати інновації”, – заявив глава Microsoft Сатья Наделла.

Microsoft є великим інвестором OpenAI: цього року компанія вклала в розробника $10 млрд.

Альтмана звільнили з OpenAI з формулюванням, що він “не був послідовно чесним під час спілкування з радою директорів” і що “рада директорів втратила впевненість у його здатності керувати компанією”. Брокман пішов із компанії слідом за ним.

Як писали ЗМІ, інвестори і співробітники OpenAI підтримали Альтмана і закликали раду директорів розпочати переговори про його повернення на посаду глави компанії. Однак у понеділок стало відомо, що новим гендиректором компанії стане Еммет Шир, колишній глава популярної стримінгової платформи Twitch.

Акції Microsoft дорожчають на 2,2% під час попередніх торгів у понеділок.