Представники Intersport Ukraina "Епіцентру" увійшли до наглядової ради Intersport Polska

Київ. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Керуючий і комерційний директори відокремленого підрозділу “Інтерспорт Україна” (Intersport Ukraina) ТОВ “Епіцентр К” (Київ) Юлія Максименко та Айварс Бунде увійшли до наглядової ради компанії Intersport Polska S. A., яка раніше цьогоріч уклала інвестиційний договір із “Епіцентром К” і його діловим партнером – кіпрською Paravita Holding Limited (Нікосія).

Як ідеться в повідомленні польської компанії на Варшавській фондовій біржі, відповідне рішення ухвалили позачергові збори акціонерів 17 листопада 66,19% голосів за відсутності голосів проти.

Декількома днями раніше Intersport Polska повідомила, що Paravita Holding унаслідок приватної підписки збільшила свій пакет акцій польської компанії до 35 млн 957,777 тис., що дало їй 51,3% в акціонерному капіталі та 49,94% голосів.

Позачергові збори погодили також пропозицію правління про надання повноважень додаткового приватного розміщення акцій в обсязі, що не перевищує нинішнього акціонерного капіталу.

Як повідомлялося, 19 квітня цього року Intersport Polska уклала інвестиційну угоду з “Епіцентр К”, який в Україні також оперує магазинами під торговою маркою Intersport, і Paravita Holding. Документ передбачає загальний обсяг інвестицій партнера та інвестора EUR10 млн. Цю суму, як очікується, буде використано, зокрема, для розвитку польської компанії шляхом відкриття нових і модернізації наявних магазинів.

Передбачалося, що за підсумками рішень загальних зборів від 20 квітня Paravita Holding до 7 жовтня 2023 року поетапно за п’ять траншів викупить акції нової емісії серії I на EUR7 млн у разі схвалення угоди UOKiK. Однак допускалося, що без дозволу регулятора Paravita Holding може вкласти в компанію EUR2,875 млн за умови, що її частка не перевищить поріг у 19,9% голосів на загальних зборах акціонерів.

Крім того, угода передбачала купівлю “Епіцентр К” до кінця цього року акцій нової емісії ще на EUR3 млн з оплатою їх у натуральній формі, що включає, зокрема, будівельні матеріали.

У 2022/23 фінансовому році (завершився 31 березня 2023 року) виторг Intersport Polska збільшився на 3,3% – до PLN239,5 млн, проте її чистий збиток зріс до PLN12,8 млн з PLN1,44 млн роком раніше.

Мережа Intersport Polska, згідно з інформацією на сайті, включає 37 магазинів загальною площею 33,689 тис. кв. м із персоналом близько 450 осіб.

ТОВ “Епіцентр К” створено 2003 року, відкрило свій перший гіпермаркет у Києві в грудні того ж року. Сьогодні розвиває найбільшу в країні мережу торгових центрів “Епіцентр”, яка є лідером ринку в сегменті роздрібної торгівлі товарами для дому та ремонту.

Входить до групи компаній “Епіцентр К”, що розвиває також інтернет-магазин з маркетплейсом Epicentrk.ua, мережі гіпермаркетів “Нова лінія”, спортивних товарів Intersport, 4F та The Athlete’s foot (TAF), а також агрокомпанію “Епіцентр Агро”, заводи з виробництва керамічної плитки та керамограніту Epicentr Ceramic Corporation і “Карпатська кераміка”, деревообробне підприємство ЦБМ “Осмолода”.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну мережа “Епіцентр” об’єднувала понад 80 торгових центрів у всіх регіонах країни. Внаслідок артилерійських і ракетних обстрілів агресора низку ТЦ було суттєво пошкоджено, а чотири центри в Маріуполі, Херсоні, Чернігові та Бучі дощенту знищено.