Через негоду на ранок понеділка були знеструмлені понад 200 населених пунктів – "Укренерго"

Київ. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Через негоду у вигляді мокрого снігу й сильного вітру на ранок 20 листопада були знеструмлені понад 200 населених пунктів у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Херсонській областях.

“Негода триває у східних областях. Ремонтні бригади обленерго працюють над відновленням енергоживлення споживачів”, – повідомило НЕК “Укренерго” в понеділок.

За інформацією компанії, загалом через бойові дії та з інших причин в Україні залишаються знеструмленими 444 населені пункти.

Через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи здійснюють залежно від безпекової ситуації та з дозволу військових.

За даними “Укренерго”, 19 листопада середньодобова температура була на 8 градусів нижчою, ніж попередньої неділі, 12 листопада (-0,2°C проти 7,8°C). Вечірній максимум споживання електроенергії 19 листопада був на 13% вищим, ніж 12 листопада.

“Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб усіх побутових і юридичних споживачів. “Укренерго” не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Лімітів споживання не запроваджували”, – констатували в НЕК.

У понеділок, 20 листопада, експорт електроенергії здійснюється протягом однієї години опівночі до Словаччини та Румунії загальним обсягом 200 МВт-год. Імпорт відбувається у вечірні години зі Словаччини та Румунії загальним обсягом 970 МВт-год із максимальною потужністю до 330 МВт.