Глава "дочки" GM із випуску безпілотних автомобілів подав у відставку

Нью-Йорк. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Головний виконавчий директор Cruise Кайл Вогт подав у відставку пізно ввечері в неділю.

Керівник підрозділу General Motors, який виробляє самокеровані автомобілі та є оператором служби роботаксі, оголосив про своє звільнення у соцмережі і в листі співробітникам, з яким ознайомилося видання TechCrunch. При цьому Вогт не назвав причину свого звільнення.

Тим часом минулого тижня Cruise скасувала всі поїздки своїх безпілотних автомобілів на дорогах загального користування на час проведення незалежної перевірки їхньої безпеки. Це пов’язано з аварією 2 жовтня в Сан-Франциско, в якій автомобіль Cruise наїхав на пішохода, збитого іншою машиною. За даними San Francisco Chronicle, Cruise нібито приховала від влади частину відеозапису цієї події.

Гендиректор GM Мері Барра оголосила, що президентом і технічним директором Cruise стане Мо Ельшенаві, який раніше був віцепрезидентом із розробок цього підрозділу.

В останньому фінансовому звіті GM повідомляла, що збиток Cruise у січні-вересні становив $1,9 млрд, зокрема $732 млн у третьому кварталі. При цьому Барра говорила про те, що у підрозділу роботаксі, як і раніше, є величезний потенціал для зростання. “Будьте впевнені, у нас є плани фінансування, які підтримають розширення Cruise”, – сказала вона на зустрічі з аналітиками, що відбулася після публікації квартальної звітності в жовтні.

Котирування акцій GM з початку поточного року впали майже на 17%, тоді як фондовий індекс S&P 500 збільшився на 18%.