В Одесі затримано торговця зброєю, вивезеною з Харківської області у 2022 році – поліція

Київ. 20 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Слідчі та оперативники Одеського районного управління поліції №1 затримали в Одесі зловмисника, який торгував зброєю, вивезеною у 2022 році з Харківської області.

“Поліцейські затримали зловмисника відразу після того, як він на вулиці Космонавтів продав малознайомому містянину 10 корпусів ручних осколкових гранат різного типу, 9 запалів із маркуванням і без, два електродетонатори, автомат Калашникова з магазинами та понад кілограм тротилу й пластиду”, – повідомляє пресслужба райвідділу в понеділок.

На місці події вилучено небезпечні предмети, які, за попередніми висновками, у конструктивному поєднанні належать до категорії бойових припасів, вогнепальної зброї та вибухових речовин. Також правоохоронці вилучили у фігуранта 35 тис. грн, одержаних від покупця, й мобільний телефон з інформацією, що підтверджує протиправну діяльність. Усе вилучене поліцейські направили на експертизу.

“Слідчі повідомили правопорушнику про підозру в придбанні, зберіганні, носінні, збуті бойових припасів, вогнепальної зброї та вибухових речовин, без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі терміном від трьох до семи років. Слідство триває”, – повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Марина Самокиш.