Нафта стабільна, Brent торгується біля $82,4 за барель

Київ. 22 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту еталонних марок слабо змінюються вранці в середу.

Ціна січневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:02 кч становить $82,42 за барель, що на 3 центи нижче за показник на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти зросли в ціні на 13 центів, до $82,45 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на зазначений час знизилися на 1 цент і становили $77,76 за барель. За підсумками минулої сесії вони знизилися на 6 центів – до $77,77 за барель.

Учасники ринку очікують зустрічі ОПЕК+, яка відбудеться найближчими вихідними. Раніше Financial Times написала з посиланням на джерела, що на ній можуть розглянути питання продовження чинних обмежень на видобуток нафти, що закінчуються наприкінці року, або більш різке зниження виробництва палива.

“Ми вважаємо, що група має можливість підвищити обсяг скорочень видобутку, але вважаємо, що Саудівська Аравія наполягатиме на тому, щоб інші країни розділили з нею цей тягар”, – написала аналітик RBC Capital Геліма Крофт.

Крім того, інвестори оцінюють сигнали про зміну запасів енергоносіїв у США. За даними Американського інституту нафти (American Petroleum Institute, API), минулого тижня запаси в Штатах підскочили майже на 9,1 млн барелів.

Офіційні дані Міненерго оприлюднять о 17:30 кч у середу.

Активність торгів на ринку нафти наприкінці тижня, найімовірніше, буде зниженою через святкування Дня подяки в США.