Понад 10 тисяч українських дітей у “таборах перевиховання” в Росії: Міноборони Великої Британії розкрило шокуючі дані

Міністерство оборони Великої Британії оприлюднило вражаючі відомості про понад 10 тисяч українських дітей, яких окупанти вивезли з України до Росії. За даними відомства, ці діти перебувають у “таборах перевиховання” по всій Росії, яких налічується не менше 43. Інформація про існування таких установ стала ще одним підтвердженням масштабів викрадень та вивезень невинних дітей.

 

У публікації Міноборони Великої Британії йдеться, що життя і свобода цих дітей опинилося під загрозою через дії окупантів. Підкреслено, що це ще одне порушення прав людини та основних моральних принципів, яке потребує відповідальності перед міжнародним співтовариством.

 

У боротьбі за права цих дітей, міжнародне співтовариство вже демонструє рішучість. 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за участь у викраденні українських дітей. Згодом, 27 квітня, Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ, підтримавши притягнення до відповідальності винних.

 

Автор: Марічка Хижа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *