НАЗК внесло німецьку Knauf до списку міжнародних спонсорів війни

Київ. 23 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло німецького виробника будівельних матеріалів Knauf до списку міжнародних спонсорів війни через продовження ведення діяльності на території РФ.

“Лише за 2022 рік один із найбільших у світі виробників будматеріалів Knauf сплатить до бюджету країни-терориста РФ близько $117 млн. Крім того, німецька компанія активно сприяє мобілізації в Росії, відправляючи своїх працівників на війну проти України”, – ідеться в повідомленні НАЗК.

За його даними, Knauf є найбільшим німецьким інвестором у будівельний сектор РФ – там компанія представлена десятком дочірніх підприємств, а також має 20 заводів, шість навчальних і 29 ресурсних центрів у системі середньої профосвіти. Крім того, на території одного з виробництв Knauf у Татарстані організовано російське виробництво БПЛА Shahed-136, наголошується в повідомленні.

Як зазначає НАЗК, за даними німецьких ЗМІ, російські керівники заводу Knauf у підмосковному Красногорську погоджували з владою списки мобілізації.

Крім цього, керівництво Knauf тісно пов’язане дипломатичними відносинами із представниками політичного режиму РФ, вказує НАЗК. Так, співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф 23 роки аж до березня 2022 року мав статус Почесного Консула РФ із представництвом у Нюрнберзі. Незважаючи на те, що Кнауф залишив цю посаду після початку повномасштабного вторгнення, компанія заявила про намір продовжувати роботу в РФ.

Knauf також бере участь у будівельних виставках у РФ, а також організувала власний фестиваль будівельних технологій російського виробництва.

“Фахівці з Knauf продовжують будувати міста країні-агресору. Це особливо цинічно контрастує з тисячами зруйнованих житлових будинків в Україні армією агресора, що фінансується, зокрема, з податків Knauf”, – наголошує НАЗК.

Джерело: https://nazk.gov.ua/uk/novyny/najbilshogo-nimetskogo-investora-u-budivelnij-galuzi-rosiyi-knauf-vneseno-do-pereliku-mizhnarodnyh-sponsoriv-vijny/