Товариство Червоного Хреста України планує спорудити ще декілька модульних містечок для ВПО

Київ. 23 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Український Червоний Хрест планує звести ще декілька модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб, заявив генеральний директор Національного комітету Українського Червоного Хреста Максим Доценко на пресконференції у середу під час відкриття містечка в Чернігові.

“Саме за такою технологією ми зараз розпочинаємо будівництво в Закарпатській області для людей, які залишили Луганську область, це спільна робота з Луганською обласною адміністрацією, Закарпатською обласною адміністрацією і Українським Червоним Хрестом”, – повідомив він.

Крім того, за його словами, тривають проєкти за іншою технологію за підтримки Італійського Червоного Хреста у Житомирській і Київській областях. Ця технологія дає змогу будувати якісне житло, придатне для гідного та комфортного проживання.

“Я в жодному разі не критикую інші проєкти, але ці модульні будиночки – це зовсім інший рівень комфорту і можливостей для людей, які в них мешкають”, – додав директор ТЧХУ.

За словами Максима Доценка, практика свідчить, що з урахуванням спорудження будинків, облаштування території та підведення комунікацій на реалізацію таких проєктів потрібно від 7-8 місяців до року.

Такі будинки можуть бути дво- або триповерховими та мають 30 років гарантії на технологію, а вік функціонування сягає 100 років.

Як повідомлялося раніше, ТЧХУ у співпраці з місцевою владою міста Чернігова та Чернігівською державною військовою адміністрацією звели модульне містечко в Чернігові. ТЧХУ вклав у проєкт 156 млн грн, міський бюджет – 75 млн грн.