Ізраїльські військові затримали директора лікарні "Аш-Шифа" в Газі

Київ. 23 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) і спільна служба безпеки “Шин-Бет” підтвердили в четвер, що затримали директора найбільшої лікарні в Секторі Гази “Аш-Шифа” Мухаммада Абу Салмії і деяких його співробітників, повідомляє The Jerusalem Post.

“Рішення щодо його подальшого тримання під вартою ухвалять відповідно до результатів розслідування й вивчення причетності директора до терористичної активності”, – наводить видання повідомлення ЦАХАЛ і “Шин-Бет”.

Згідно з повідомленням, після виявлення свідчень того, що лікарня слугувала штабом ХАМАСу, директора конвоювали на допит.

У ХАМАСі засудили затримання Абу Салмії та закликали домагатися його звільнення Всесвітню організацію охорони здоров’я та Міжнародний комітет Червоного Хреста, з якими директор, за версією палестинської сторони, контактував для евакуації пацієнтів і персоналу лікарні.

The Jerusalem Post нагадує, що раніше ЦАХАЛ оприлюднив відеозаписи зброї, вилученої на території лікарняного комплексу, а також приміщень і тунелів, споруджених під “Аш-Шифою”. Також, за інформацією ізраїльської сторони, з камер спостереження отримано кадри того, як 7 жовтня озброєні люди приводять щонайменше двох ізраїльських заручників у лікарню. Однак незрозуміло, чи безпосередньо лікарняний персонал сприяв силам ХАМАСу в комплексі, додає видання.

7 жовтня радикальне угруповання ХАМАС, що базується в Секторі Гази, напало на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАСу. Кількість жертв ізраїльських ударів по Газі, за палестинськими даними, становить близько 14 тис. осіб.