МТСБУ планує оновити формат інформера про роботу страховиків ОСЦПВ з наступного кварталу

Київ. 23 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Моторне (транспортне) страхове бюро України планує з наступного кварталу оновити формат інформера про роботу страховиків ОСЦПВ, повідомляють у пресрелізі бюро.

“Ми хочемо враховувати більшу кількість показників діяльності компаній, щоб давати споживачам страхових послуг більш точне і повне відображення стану страховика”, – зазначає генеральний директор МТСБУ Олександр Берназюк, слова якого наведено в повідомленні.

Крім того, наголошується, що середній строк урегулювання страхових вимог дійсними членами МТСБУ за шкоду, заподіяну майну, у третьому кварталі 2023 року становив 71 день. У системі прямого врегулювання збитків такий строк становив 27 днів (покращився на чотири дні проти показників попереднього кварталу).

“Пряме врегулювання збитків – це важлива перевага для споживачів страхових послуг. Зокрема, термін врегулювання в системі у 2,6 раза коротший, ніж загалом на ринку. За весь час роботи системи (з грудня-2016) в її рамках постраждалим сплачено 772 млн грн страхового відшкодування”, – зазначив Берназюк.

Частки вимог, урегульованих у строк до 60 днів і до 90 днів після дати ДТП, становлять 71,1% та 82,9% відповідно.

Як повідомлялося, за три квартали 2023 року укладено понад 5,7 млн договорів ОСЦПВ, що на 9,3% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Сума страхових платежів сягнула 6,3 млрд грн (+27,1%). Страхові компанії врегулювали шляхом здійснення страхових виплат 92,5 тис. вимог (на 11,8%) і сплатили постраждалим у ДТП понад 2,7 млрд грн (+36,1%).